2024-06-18

A világnak fogalma sincs arról, milyen Jézus


Milyen gyakran hallottál valakit arról beszélni, hogy a keresztények szimpatikusabbá válnának, ha úgy viselkednének, mint Jézus?

Azért mondják ezt, mert fogalmuk sincs, ki is valójában Jézus.

Az igazi Jézus gyűlöli a bűnt, mert az károsítja a lelkünket.

Jézus földi szolgálata során a bűnre összpontosított, mert a bűn az, ami elválaszt minket Istentől (Máté 5:20-48; Márk 7:20-23; János 8:34-36; Róma 3:23-24; János 3:16).

Jézus arra tanít, hogy megfeddeni a bűnt szeretetteljes cselekedet:

Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!” (Jelenések 3:19).

Azt parancsolja nekünk, hogy szálljunk szembe a bűnben élő hívőkkel (Lukács 17:3), és azt is, hogy hirdessünk mindent, amit tanított (beleértve az Ő parancsainak való engedelmességet is) a még nem megtért embereknek (Máté 28:18-20).

Azt is elmondja, hogy ez hogyan befolyásolja népszerűségünket:

Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ.” (János 15:18-19).

A világ gyűlölte Jézust, mert a bűnről és a bűnbánatról beszélt, mint az evangélium szükséges elemeiről (János 7:7). Amikor Jézushoz hasonlóan cselekszünk, mi is erre számíthatunk (János 15).

Tehát ha legközelebb valaki azt mondja neked, hogy a keresztények népszerűbbek lennének, ha Jézushoz hasonlóan cselekednének, akkor mesélj neki az igazi, elképesztő, csodálatos, életeket mentő, népszerűtlen Jézusról!


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment