2023-11-12

Ha valaki azt kérdezi tőled, hogy a keresztények miért képmutatók, mondd el neki ezt az öt igazságot


Készüljünk fel ennek, a hitünkkel kapcsolatos kérdésnek a megválaszolására:

Miért legyünk keresztények, amikor olyan sokan közülük képmutatók?

Igaz – vannak képmutatók a gyülekezetekben – olyan emberek, akik nem úgy élnek, ahogy a Biblia előírja. Tisztaságról beszélnek, miközben erkölcstelenül élnek, és szeretetről beszélnek, miközben ők maguk gyűlölködően viselkednek.

Ezt az öt igazságot azonban figyelembe kell venni:

1. A képmutatás emberi probléma, nem "keresztény probléma". Több a képmutató az egyházon kívül, mint azon belül (2Korinthus 4:4; Efézus 2:1-3; Galata 5:19-26).

2. Nem mindenki igaz hívő, aki "kereszténynek" mondja magát. Sajnos az álkeresztények mindig rossz hírnevet adtak az igaz hívőknek is (Máté 7:21–23; Máté 13:24–30).

3. A gyülekezet jó hely a képmutatóknak. Krisztus hatalmas segítséget kínál ennek és minden más bűnnek a legyőzésében (1Korinthus 6:9-11).

4. A gyülekezetekben a legtöbb ember nem képmutató (1Péter 2:9-10). Minden keresztényt a legrosszabb példák alapján megítélni ugyanaz, mint a faji megkülönböztetés.

5. Ha valaki őszintén meg akarja ismerni az Urat, nem fogja hagyni, hogy bármi megállítsa. Ha valaki a rossz példák miatt hagyja el Istent, akkor valószínűleg már eleve sem igazán akarta Őt megismerni.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment