2023-11-14

Önmagunkban hinni túlértékelt. Istenben hinni alulértékelt.


Tanulmányozd azoknak az életét, akik Istennel közeli kapcsolatban jártak, nem fogsz magas önbecsüléssel rendelkező embereket találni köztük.

Olyan emberek voltak ők, akiknek nagy volt az “Isten-becsülése”.

A modern társadalom azt mondja nekünk, hogy a bizonytalanságra, a félelmekre és a kisebbrendűségi érzésre a megoldás az, ha hiszünk önmagunkban. De az emberiség problémái éppen akkor kezdődtek, amikor Éva hitt önmagában (1Mózes 3).

Isten azt mondja, hogy a bizonytalanságra, a félelemre és a kisebbrendűségre való megoldás az, ha Őbenne hiszünk, nem pedig saját emberi erőfeszítéseinkben bízunk (Zsoltárok 20:7(8); Filippi 3:3). Isten önmegtagadásra hív bennünket, nem ön-előléptetésre (Lukács 9:23).

Nem emberi mércével kell, hogy megítéljük önmagunkat. Reálisan kell látnuk magunkat, beismerve bűneinket és gyengeségeinket, miközben elismerjük győzelmeinket és hitünkben való előrehaladásunkat is.

Az Istentől kapott kegyelem által figyelmeztetlek benneteket, hogy egyikőtök se tartsa magát többre, mint ahogyan kellene! Józanul lássátok magatokat, a hiteteknek megfelelően, hiszen mindenki kapott bizonyos mértékű hitet Istentől. (Róma 12:3)

Hagyjunk hát fel az önmagunkkal való kérkedéssel, és kezdjünk el Istennel dicsekedni!

💙💙💙

Olvasd el, hogyan rontotta el a dolgokat Mózes, amikor magas volt az önbecsülése, és hogyan vált kiválóvá, amikor önmagát nem becsülte nagyra: Mózes a „megmentő” 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment