2023-11-19

Légy óvatos, nehogy "Bob-hozzáállásod" legyen


“Ott megy Bob!” – mondja a férjem, amikor meglát egy udvariatlan sofőrt.

Most nem a Bob nevű emberekről van szó. Sok udvarias férfinek ez a neve.

Azért nevezzük Bobnak az udvariatlan sofőröket, mert sok évvel ezelőtt egy autóreklámban egy Bob nevű képzeletbeli sofőr szerepelt, aki nem tartotta be a szabályokat. Figyelmen kívül hagyta a sebességkorlátozást, a “parkolni tilos” zónában parkolt le, és átment a piros lámpán. Bob úgy tekintett a táblákra, mintha azok azt mondanák: “Parkolni tilos, kivéve Bobnak” és “a sebességkorlátozás 50 km/h, hacsak te nem Bob vagy”.

Sajnos az ilyen emberek nem mind képzeletbeliek. Nem is csupán az utakon látjuk őket.

Énközpontúak, elvárják másoktól, hogy igazodjanak és alkalmazkodjanak hozzájuk és hogy kiszolgálják őket. De nem érzik annak felelősségét, hogy ezt viszonozzák.

Óvakodnunk kell ettől a “Bob-hozzáállás”-tól, mert fertőző. Elkapjuk más “Boboktól”, de eredhet saját önző vágyainkból is, vagy a társadalomban hirdetett önzésből.

Ezért áldásunkra szolgál, ha fejből megtanuljuk a Filippi 2:3-4-et:

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.

Ámen!

✜✜✜

✔ Ha többet szeretnél megtudni erről a témáról, lásd:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment