2023-11-21

Biblikus-e azt állítani, hogy ha valaki meg van térve, továbbra is folytahat bűnös életmódot?


A keresztények vétkeznek. De ez zavar minket, ezért megbánjuk a bűneinket, mert szeretjük Jézust (1János 1:8-10; János 14:21; 15:10).

Aki Jézus Krisztusban él, és benne is marad, az nem fog továbbra is bűnben élni. Ha valaki folyamatosan bűnben él, az valójában nem is látta meg Jézust, sem nem ismerte meg őt igazán. (1János 3:6).

Az igazi keresztények visszautasítják az erkölcstelen életmódot.

Tudjuk, hogy a régi emberi természetünket vele együtt keresztre feszítették, hogy a bűnnek ne legyen hatalma felettünk, és többé ne legyünk a bűn rabszolgái.” (Róma 6:6).

Vagy talán nem tudjátok, hogy igazságtalan emberek nem vehetnek részt Isten Királyságában? Ne csapjátok be magatokat! Isten Királyságában nem vehetnek részt a szexuális bűnökben élők, vagy bálványimádók, vagy házasságtörők, vagy prostituáltak, vagy homoszexuálisok, vagy tolvajok, vagy pénzimádók, vagy részegesek, vagy káromkodók, vagy csalók.(1Korinthus 6:9-10).

Sajnálatos módon némely önmagát kereszténynek valló személy megkérdőjelezi ezt az alapvető igazságot, és azt állítja, hogy együtt élhetnek házasság nélkül, vagy nyugodtan folytathatnak homoszexuális (illetve LMBTQ) életmódot, miközben továbbra is “keresztények” maradnak.

Ez nem igaz.

A 11. vers gyönyörűen elmagyarázza, hogy amikor Krisztushoz jövünk, magunk mögött hagyjuk a bűnös életmódot, mert megmosattatok, megszentelődtetek, és meg is igazultatok az Úr Jézus Krisztus nevében és a mi Istenünk Lelke által.”.

A legszeretetteljesebb dolog, amit tehetünk, az az, hogy figyelmeztetjük az embereket, hogy a bűnös életmód a pokolba vezeti őket, de Krisztus meg tudja őket szabadítani és betölti őket olyan módon, ahogyan azt el sem tudják képzelni.

✜✜✜

Ha megismered, mit tanít a Szentírás erről a témáról, az segíthet felismerned a hamis tanítást.

Az alábbi szakasz további betekintést is ad:

Hasonlóképpen ti is tekintsétek magatokat halottnak a bűn számára, ugyanakkor pedig élőnek Isten számára — Jézus Krisztusban. Ne uralkodjon tehát a bűn rajtatok, amíg ezen a földön éltek, és soha ne engedjetek gonosz kívánságainak! Ne adjátok oda magatokat, se a képességeiteket a bűn szolgálatára! Ne legyenek a gonoszság eszközei! Ellenkezőleg, szánjátok oda magatokat Isten szolgálatára, mint akik feltámadtatok a halálból! Egész valótokat és minden képességeteket állítsátok az igazságosság szolgálatába! Akkor a bűn többé nem fog uralkodni rajtatok, hiszen már nem a Törvény, hanem a kegyelem uralma alatt éltek. Mit tegyünk hát? Vétkezzünk, mivel már nem a Törvény, hanem a kegyelem uralma alatt élünk? Semmiképpen! Nem tudjátok, hogy akinek a szolgálatára odaszánjátok magatokat, annak rabszolgaként kell majd engedelmeskednetek? Igen, ha a bűnt szolgáljátok, akkor annak a rabszolgái vagytok — s ennek pedig halál az eredménye! Ha viszont Istennek engedelmeskedtek, annak az lesz az eredménye, hogy Isten elfogad benneteket. Régebben ti is a bűn rabszolgái voltatok. De hála Istennek, hogy teljes szívvel engedelmeskedtetek annak a tanításnak, amelyet megismertetek. Így felszabadultatok a bűn uralma alól, és igaz célokat szolgáltok.” (Róma 6:11-18).

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment