2024-06-23

Amikor kijövünk a sodrunkból


Mindannyian szembesülünk igazságtalansággal és rossz bánásmóddal életünk során, néha kis mértékben, néha nagy mértékben. Keresztényként megértem, hogy Isten hogyan használja fel ezeket a dolgokat, hogy megerősítsen és érleljen bennünket. De még mindig “kijövök a sodromból”, ha valaki rosszul bánik velem.

Amikor ez megtörténik, tudom, hogy az egyetlen reményem arra, hogy helyreállítsam magam, hogy Krisztus hozzáállásán elmélkedjek.

       “Az a gondolkozásmód és törekvés uralkodjon hát bennetek
       is, amely a Krisztus Jézusban volt, aki öröktől fogva isteni           
       természetű, Önként mondott le minden dicsőségéről…
       megalázta magát, engedelmes volt egészen a kereszthalálig.” 
       Filippi 2:5-8 

  • Jézus tiszta jóság volt, mégis Ördögnek nevezték (Mk 3:20-22).
  • Tiszta szeretet volt, de gyűlölték Őt (János 15:18).
  • Habár Isten volt, a mi szolgánkká vált (Filippi 2:5-8).
  • Teljesen feddhetetlen volt, de magára vette a mi bűnünket (Róma 5:9).
  • Bűntelen volt, mégis meghalt a mi bűneinkért (2Korinthus 5:21).

Ezek a dolgok messze túlmutatnak minden emberi lény által valaha elszenvedett rossz bánásmódon. Krisztus mégis elszenvedte őket a mi érdekünkben.

Amikor kiborulok, akkor az segít, ha emlékezem arra, mit tett Krisztus (Zsidók 12:1-3). Nem könnyíti meg a dolgom, de segít a gondolkodásomat a megfelelő irányba visszaterelni.

“Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment