2024-06-25

Az embereket nem az evangélium "népszerűsítése" menti meg


A Biblia Isten üzenete az emberiségnek. Isteni ihletésű (2Timóteus 3:16-17; 2Péter 1:20-21; 2Péter 3:15-16).

Soha nem szabad elfogadnunk semmit, ami megváltoztatja, újradefiniálja vagy rosszul alkalmazza Isten Igéjét.

Isten Igéje tökéletes. De ez nem jelenti azt, hogy népszerű is. A többség mindig is elutasította és el is fogja utasítani.

Igen, nagy tömegek követték Jézust a földön. De ő megmagyarázta, hogy legtöbbjük önző okokból tette ezt, és végül a legtöbb ember elutasította Őt – nem csak a farizeusok (János 6; János 7:1-5; János 15:18-21).

Ha ismerjük Jézust, nem tehetetünk mást, mint hogy szeretjük Őt teljes szívünkből, de soha ne az legyen a célunk, hogy népszerűvé tegyük Őt a társadalomban. Ehelyett pontosan, körültekintően, teljes mértékben kell bemutatnunk jellemét és evangéliumát, anélkül, hogy bármilyen módon megváltoztatnánk azokat.

Bárki, aki megváltoztatja Isten Igéjének legcsekélyebb igazságát is, engedetlen büszkeséggel teszi azt. Minden tanítót, prédikátort, könyvet, az evangélium prezentálását a bibliai pontosság, nem pedig a népszerűség alapján kell megítélnünk. Valójában a népszerűség néha éppen a hiba jele.

Gondolkodj el az alábbi igeszakaszokon.

✜✜✜

A hamis tanítók mindig is megpróbálták vonzóvá tenni az evangéliumot a világ számára:

Mert ezek hamis apostolok! Csalók, akik becsapják az embereket, és elhitetik velük, hogy ők Krisztus apostolai. De ez nem is csoda, hiszen maga a Sátán is elhiteti az emberekkel, hogy ő a világosság angyala. Nem meglepő tehát, ha a Sátán szolgái olyan álarcot vesznek fel, hogy az igazság szolgáinak látsszanak. Végül azonban megkapják, amit a tetteik szerint megérdemelnek. 2Korinthus 11:13-15

Nem kell csodálkoznunk azon, hogy az embereket vonzzák a kissé megváltoztatott evangéliumi prezentációk, különösen akkor, ha azok egy olyan hamis Krisztust mutatnak be, aki jóváhagyja az emberek állapotát, ahelyett, hogy megtérésre hívná őket:

Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. 2Timóteus 4:3

Egyetlen bibliai tanításnak sem szabad hozzáadnia másfajta hitet Isten Igéjéhez, vagy megtagadnia azt ami Isten Igéjében benne van. A Jelenések könyve erős figyelmeztetéssel zárul, hogy ne adjunk hozzá vagy vegyünk el a Jelenések könyvében bemutatott próféciákhoz, és bár ez a parancs kifejezetten a Jelenések könyvére vonatkozik, ez egy olyan alapelv, amely Isten Igéjében minden másra is vonatkozik (Jelenések 22:18-19).


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment