2024-06-30

A világosság mindenkit boldoggá tesz, igaz? Nem igaz!


Egyszer beszéltem Krisztusról egy barátnőmnek, aki azt mondta, hogy nagyon szeretne többet hallani a hitemről, mert megfigyelte a szeretetet köztem és a hölgyek között a bibliatanulmányozásokon, amelyeket vezettem.

A keresztények “választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet..., Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessék nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívta el őket” (1Péter 2:9).

“A világosság gyermekei” vagyunk (Efézus 5:8), és amikor ragyogunk, mindenki úgy fog reagálni erre, mint ez a barátnőm, úgy van? Mindenki vonzónak fogja találni a hitünket, igaz?

Nem igaz.

Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak.” (János 3:19).

A világosság vigasztalást hoz azoknak, akik azt keresik, de néha elfelejtjük, hogy több embert sért meg, mint amennyit vigasztal (Máté 7:13-14).

Ahogy Krisztus kifejtette: “Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét... én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ.” (János 15:18-25).

Jézus figyelmeztetett bennünket arra, hogy a sötétség erőteljesen gyűlölni fog minket, de közben arra utasított, hogy továbbra is ragyogjunk (Máté 5:14-16).

Hagyjuk figyelmen kívül azokat a hangokat, amelyek azt mondják nekünk, hogy ne vegyük olyan komolyan a bibliai igazságokat, melyek által világíthatunk, hanem magunk is maradjunk inkább a sötétségben, mivel az nekik is kényelmesebb.

Kedves maradék keresztények, ragyogjunk!

🌟🌟🌟

Javasolom, hogy olvasd el ezt is:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment