2024-07-02

Az agymosás jó lehet, amikor Isten Igéje megtisztítja elménket


Az agymosás egy negatív kifejezés, amely általában azt jelenti, hogy megtévesztik az embereket, vagy rákényszerítik őket, hogy olyan dolgokat higgyenek el, amelyek nem igazak.

Én viszont szeretném ezt a szót most pozitív értelemben megvilágítani, mert lelkileg mindannyiunknak erre van szüksége. Ahelyett, hogy mások megtévesszenek bennünket, nekünk kell legyőznünk a bennünk és körülöttünk lévő megtévesztést.

Bukott emberi gondolkodásunkat “meg kell mosni” – meg kell tisztítani a szennyezett gondolatoktól, a piszkos hozzáállástól, a szennyes kétségektől és félelmektől.

Megtisztíthatjuk elménket és szellemünket azáltal, hogy olvassuk és tanulmányozzuk Isten Igéjét, és hagyjuk, hogy az Ő igazsága eltávolítsa romlott gondolatainkat és vágyainkat (Ef 4:22-24).

“Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (Róma 12:2).

Ha hagyjuk, hogy Isten Igéje “megmossa az agyunkat”, akkor:
  1. Az igazat mondjuk önmagunknak
  2. Kerüljük a negatív gondolatokat
  3. Elfeledjük a múltbeli sérelmeket
  4. Megbírzókunk a csapásokkal
  5. Leküzdjük a csüggedést
  6. Számon tartjuk áldásainkat
  7. Hálás a hozzáállásunk


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment