2024-07-28

Megtörtént-e már az 1Thesszalonika 2:13 az életedben?


Emlékszel-e arra, amikor először megértetted, hogy a Biblia Isten Szava?

Az 1Thesszalonika 2:13-ban Pál arról beszél, hogy örömmel látja, hogy az emberek elfogadják a Szentírást: “Nem úgy fogadtátok, mintha csak emberek beszéde lenne, hanem úgy, mint Isten szavát”. Azt mondta, hogy látja, ahogyan Isten Igéje változtatja a thesszalonikai hívők életét.

Emlékszel-e arra, amikor elkezdett megváltozni a viselkedésed Isten Igéje miatt?

Rendszeresen járhatunk gyülekezetbe és olvashatjuk a Bibliát. De amíg valóban nem adjuk át életünket Krisztusnak, addig nem tudjuk teljesen felfogni a Szentírás természetfeletti erejét:

“Akiben csak a régi, emberi természet él, az nem tudja felfogni az Isten Szellemétől származó dolgokat. Számára mindez csak bolondság. Egyszerűen képtelen megérteni, mivel ezeket csak a Szent Szellem segítségével lehet megismerni.” 1Korinthus 2:14 

Amikor Pál a Szentírást írta, Isten felhasználta Pál személyiségét, de a szavak, amiket leírt, isteni ihletésűek voltak. Az Isten Szelleme nélküli emberek csupán Pál szavainak tekintik őket, eltorzítva a jelentésüket, mint ahogyan “az Írások egyéb részeit is kiforgatják eredeti értelmükből…” (2Péter 3:15-16).

Amikor megismerjük Krisztust, Isten Igéje életre kel számunkra. Felfedezzük, hogy “Istentől ihletett”, amely életünk minden területén fekészít minket (2Timóteus 3:16-17).

Isten Igéje nem olyas valami, amit bontatlanul a polcra teszünk, hanem fontos része mindennapi életünknek!

Ismered-e Isten Igéjének áldását? 

                                                         🕮🕮🕮

Ha még soha nem adtad át életedet Krisztusnak, olvasd el az Örök élet című írást, amelyben leírom a hittel kapcsolatos félreértéseimet, mielőtt megismertem az Urat.  Majd olvasd el az Örök élet - 2 elnevezésű cikket is, amelyben egy találkozásról írok egy haldokló, még nem megtért nővel, aki élete legfontosabb döntését hozta meg. 



-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment