2024-07-30

Soha nem tudunk betelni ezzel


Találkoztál már olyan emberrel, aki úgy gondolta, mindent tud, amit tudnia kell az Úrról?

Tapasztalatom szerint azok az emberek, akik naponta szorgalmasan keresik Istent imában és bibliatanulmányozásban, általában az elsők, akik elismerik, hogy van még mit tanulniuk. Ez azért van így, mert minél többet tudunk az Úrról, annál inkább felismerjük bölcsességének és szeretetének mérhetetlenségét (Efézus 3:14-21).

Az elégedettség általában jó dolog, de soha ne legyünk teljesen elégedettek Urunk és az Ő Igéjének ismeretével… amíg meg nem látjuk Őt szemtől szembe (1Korinthus 13:12).

A keresztény történelem egyik legjobb példájáról, Pál apostolról vehetünk példát, aki a következőket írta:

“Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra. Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus.” Filippi 3:8-12

Minél jobban ismerjük Jézust, annál inkább szeretnénk Őt megismerni. Imádkozzunk tehát, hogy Pálhoz hasonló buzgalmunk és szorgalmunk legyen ezen a területen.

További bátorításért lásd: A Sátán legnagyobb félelme 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment