2024-08-04

Nem létezik olyasmi, hogy ártalmatlan bűn


"Mi felelősségük teljes tudatában lévő felnőttek* vagyunk, tehát nem bántunk senkit."

Ez a kifogás még világi szempontból sem logikus. Hány család lett szétszakítva két felelősségének teljes tudatában lévő felnőtt házasságtörése miatt?

Hány nem kívánt terhesség, abortusz, utólagos megbánás, szexuális úton terjedő betegség, megszegett ígéret történt az ilyen hozzáállás miatt?

De tegyük fel, hogy két felnőtt részt vesz olyan bűnös viselkedésben, amely semmilyen módon nem érintette egy másik ember életét. Vajon ártalmatlan lenne?

A Szentírás mást mond:

"Fussatok el a szexuális bűnöknek még a közeléből is! Minden más bűn, amelyet elkövet az ember, a testén kívül van, aki azonban szexuális bűnt követ el, az a saját teste ellen vétkezik." 1Korinthus 6:18 

"Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet." Galata 6:7-8 

Még ha senki mást nem is érint, a bűn akkor is károsítja azokat, akik megteszik. Nem létezik olyasmi, hogy ártalmatlan bűn.

*ez a kifejezés olyan személyekre vonatkozik, akiket jogilag elég idősnek tartanak ahhoz, hogy önként elhatározzák, illetve akik beleegyeznek a szexuális aktusba. (A fordító megjegyzése)


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment