2024-06-16

Készülj fel a harcra – ne maradj a fotelben


Ha fel akarunk készülni arra, hogy szembenézzünk az egyre ellenségesebb, keresztényellenes társadalmunkkal, akkor fel kell hagynunk azzal, hogy önmagunkra összpontosítunk.

Sajnos a legnépszerűbb keresztény könyvek, prédikációk és bibliatanulmányozások némelyike ​​éppen ezt teszi.

Nemrég hallottam egy tanítást, amely azt állította, hogy Isten mindent szeret bennünk, ezért nem szabad hagynunk, hogy bármi vagy bárki rossz érzést keltsen bennünk.

De ez nem igaz. Isten nem szeret semmi bűnös dolgot, és ha úgy gondoljuk, hogy minden dolog istenfélő velünk kapcsolatban, szükségünk van egy valóságellenőrzésre.

Isten szeretete megtisztít bennünket, amikor “levetjük” régi bűnös természetünket, és alkalmazkodunk Isten céljaihoz és elveihez (Efézus 4:22-24).

A bűnt lekicsinylő tanításokat a társadalom befolyásolja. Arra biztatnak, hogy kényelmesen üljünk egy karosszékben és bámuljuk magunkat egy tükörben, miközben lelki harcok dúlnak körülöttünk.

El kell utasítanunk ezeket a tanításokat, és fel kell készülnünk a nemes harc megvívására, megtartva hitünket és jó lelkiismeretünket (1Timóteus 1:18-19).

Ez azt jelenti, hogy szóvá teszünk olyan bűnöket, amelyek károsítják az emberek lelkét, és szándékosan foglalkozunk személyes bűneinkkel. Ahogyan felkészítjük magunkat arra, hogy testileg fittek legyünk, úgy fel kell készülnünk arra is, hogy lelkileg fittek legyünk.

...törekedj igazságra, kegyességre, hitre, szeretetre, állhatatosságra, szelídlelkűségre. Harcold meg a hit nemes harcát... (1Timóteus 6:11-12).

Javasolom, hogy olvasd el az alábbi egyperces áhítatot is:
5 módja annak, hogy ne társuljunk az ellenséggel (hamarosan megjelenik).


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment