2024-06-11

Vigyázz, ha valaki azt állítja, hogy a Szentírást évszázadokon keresztül félreértették


Ha valaki azt mondja neked, hogy egy Szentírást évszázadok óta félreértettek, az egyértelműen azt jelzi, hogy hamis tanítást hirdet.

Ez egy nagyon jellemző taktika a társadalom által elfogadott bűnök igazolására, amelyeket a Szentírás egyértelműen elítél.

De még ha nem is dőlünk be ennek a taktikának, amely lejáratja a bibliakutatókat az egész történelem során, akkor is nyomást gyakorolhatnak ránk az olyan hamis tanítások, amelyek arra buzdítanak bennünket, hogy utasítsuk el a bibliai hozzáállást a bűnhöz.

Ahelyett, hogy a bűnösöket olyan embereknek tekintenék, akik úgy döntenek, hogy valamit Isten szeretetteljes parancsai ellen tesznek, azt mondják róluk, hogy ők áldozatok, akiket nem kell szembesítenünk bűneikkel.

Nincs semmi baj az olyan dolgokkal kapcsolatos frissített nézetekkel, mint a technológia, a divat, az időjárás és az ipar. De Isten Igéje változatlan.

Csak azért, mert a társadalom jóváhagy bizonyos bűnöket, még nem jelenti azt, hogy Isten is jóváhagyja. Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy a bűn károsítja az emberek lelkét, nekünk pedig kötelességünk elmondani nekik Isten figyelmeztetéseit, mert azok változatlan szeretetének változatlan elemei.

Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el.Máté 24:35

 Igéd tartalma maradandó, és minden igaz döntésed örökre szól.Zsolt 119:160

 URam, igéd örökké megmarad, szilárdan, akár az ég.Zsolt 119:89

Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad.Ézsaiás 40:8


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment