2023-12-19

A történelem két legfontosabb napja


Két olyan esemény van a történelemben, amely több ünneplést, több örömet, több dicséretet, több hálát, több izgalmat, több ámulatot, több örömet, több élvezetet, több csodálatot és több tiszteletet érdemel, mint bármely más esemény:

Megváltónk születése és a halálból való feltámadása.

Mivel a karácsony hamarosan itt van, gondoljuk át, hogyan mondja el a Szentírás Krisztus születését.*

Isten azt akarta, hogy megértsük Krisztus születésének fontosságát, ezért egy angyalt küldött néhány pásztorhoz a mezőre, aki azt hirdette, hogy Krisztus születése “nagy öröm az egész nép számára”.

De Isten nem állt meg egyetlen angyalnál. Elküldte "a mennyei seregek sokaságát", akik dicsérték Istent és azt hangoztatták, milyen csodálatos dolog Krisztus eljövetele az emberiség számára.

A pásztorok nem haboztak elhagyni mezőt és megtalálni a kis Jézust. Bár csak később értették meg teljesen Krisztus küldetését, hazatértek “Istent dicsőítve és magasztalva” (Lk 2:8-20).

Ezenkívül Isten hangsúlyozta Krisztus születését azáltal is, hogy különleges csillagot helyezett az égre, és bölcseket vezetett, hogy jöjjenek, imádják Jézust, és ajándékokat hozzanak Neki (Máté 2:1-12).

Krisztus csendben is eljöhetett volna a világra, de Isten azt akarta, hogy a világ tudja, hogy valami nagyon különleges történik. Meg akarta ünnepelni Fia földre érkezését.

Kedves Keresztények, amikor idén karácsonykor szünetet tartatok a munkátokban, emlékezzenek a pásztorokra, akik otthagyták a mezőket. Amikor ajándékot adtok, emlékezzetek a bölcsekre, akik napokig utaztak, hogy átadják Krisztusnak ajándékaikat. Amikor egy angyaldíszítést látsz, ne feledd, hogy Krisztus születésekor az egek megteltek örömteli angyalokkal.

Szavaink, gondolataink és terveink hadd ünnepeljék minden idők legcsodálatosabb és legfontosabb születését.

💚💛💙💜💚💛💙💜

* Krisztus születésének pontos dátumát nem tudjuk. A tudósok nem egyeznek meg ezzel kapcsolatban. De nem szabad fennakadnunk ezen a napon. Ha örökbe fogadnál egy gyereket, és nem tudnád a születésnapját, akkor te magad kijelölnél egy napot az ünneplésre, mert a gyermek világrajövetelét ünnepelnéd, nem a dátumot.

Ötletek egy Krisztus-központúbb ünnephez: 8 lépés, hogy tartalmasabb legyen a karácsonyod

Alaposan megvizsgáltam azt az állítást, hogy “a karácsony pogány ünnep”:
Az alábbi áhítatok (angol nyelven) nemcsak kutatásaim következtetéseit tartalmazzák. Több idézetet és linket is tartalmaznak más források felé, amelyek megcáfolják a karácsonyra vonatkozó hamis állításokat. Ne hagyjuk, hogy ezek a hamis állítások visszatartsanak bennünket attól, hogy megünnepeljük a történelem legfontosabb születését! Ha valaki nem érzi jól magát a karácsony ünneplésében, akkor tiszteletben tarthatjuk meggyőződését a Róma 14. fejezete szerint. De ha valaki hamis állításokat fogalmaz meg a karácsonyról, akkor kedvesen, de határozottan javítsuk ki.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment