2023-12-24

A pásztorok Pásztora


Vajon ki kapta az első nyilvános bejelentést Krisztus születéséről?

Pásztorok.

Érdekes, nem gondolod?

Miért nem jött el az angyal pl. királyokhoz, ószövetségi tudósokhoz vagy más híres és fontos emberekhez?

Miért éppen az egyszerű pásztorokhoz?

Ők csak közönséges munkás emberek voltak, nem gazdagok és nem híresek.

Két fontos tényezőt látunk a történetükben:

1. Az alázatos emberek gyakran nyitottabbak az evangéliumra (Jakab 2:5-7; 1Korinthus 1:20). Ezek a pásztorok “siettek”, hogy meglássák a kis Jézust (Lukács 2:8-20).

2. Krisztus a mi pásztorunk szellemi értelemben (Zsoltárok 23; Ézsaiás 40:11; János 10:11). Jelentős, hogy Isten Krisztus születését pásztorokkal közli.

Szeretem elképzelni azt, hogy miközben ezek a pásztorok a mezőn heverésztek, éppen az alábbi két igerészt olvasták, amikor az angyalok megjelentek:

Uram maga fog nektek jelt adni. Nézzétek! A fiatal szűz gyermeket fogan, fiút szül, és így nevezi fiát: Immánuel” (Ézsaiás 7:14).

“Mert egy gyermek születik, fiút ad nekünk az Örökkévaló, aki vállára veszi az uralom terhét. Így hívják: Csodálatos, Tanácsadó, Erős Isten, Öröklét Forrása, Békesség Fejedelme.” (Ézsaiás 9:6).

Ézsaiás próféta több száz évvel e pásztorok születése előtt leírta Krisztus születésének és küldetésének részleteit.

A pásztorok élete bizonyára soha nem volt ugyanaz, miután meglátták a gyermek Krisztust. Ugyanez igaz bármelyikünkre, aki felismeri Urunkat annak, aki Ő valójában.

💙💙💙💙💙

Ez az egyperces áhítat is bátorító:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment