2024-04-09

Ne hagyjuk figyelmen kívül ezt a 3 dolgot, amit Isten adott nekünk


Ézsaiás 42-ben Isten biztosítja népét afelől, hogy kivezeti őket a sötétségből, amely körülveszi őket.

Ez a mai keresztényekre is vonatkozik.

Olyan sötétséggel vagyunk körülvéve, amelyben a társadalom világszerte kigúnyolja Isten tervét, Isten céljait és Isten szeretetét. Nagy szükségünk van erre a három dologra, hogy vezessenek bennünket:

💙 testvéri közösségre
💙 Isten Igéjére
💙 imádságra

Ismeretlen úton járunk. Életünk során még nem találkoztunk ilyen méretű ellenállással hitünkkel vagy Isten törvényeivel szemben. Az akadályok olykor leküzdhetetlennek tűnnek, amint meggyőződéseink nevetségessé tétele egyre erősebbé válik.

Nagy szükségünk van Isten világosságára, de nem fogjuk megtalálni, ha elhanyagoljuk azokat a dolgokat, amelyeket Ő adott nekünk, hogy helyreállítsuk, ápoljuk és megvédjük lelkünket.

Emlékezzünk azokra a megerősítésekre, amelyeket Isten adott népének az elmúlt időkben, és emlékezzünk arra, hogy Szelleme itt van, hogy vezessen minket.

Vezetem a vakokat olyan úton, amelyet nem ismernek, viszem őket olyan ösvényeken, ahol még nem jártakA sötétséget előttük világossággá teszema göröngyös utakat elegyengetem. Bizony, ezeket teszem velük, s őket soha el nem hagyom.(Ézsaiás 42:16).

Ő soha nem hagyott el bennünket. Ezért soha nem szabad feladnunk azokat a dolgokat, amelyeket Ő állított fel, hogy menedéket nyújtsanak, irányítsanak, helyreállítsanak, ápolják és védjék lelkünket.

💙💙💙💙

💙 Közösség: “Ne hanyagoljuk el a közösség összegyülekezéseit — mint egyesek teszik —, hanem bátorítsuk egymást! Annál is inkább, mivel látjuk, hogy közeledik az a bizonyos Nap!” (Zsidók 10:25).

💙 Bibliatanulmányozás: “Igyekezz mindent megtenni, hogy Isten tetszését elnyerjed! Légy Istennek olyan szolgája, akinek nem kell szégyenkeznie Ura előtt semmiért, és aki helyesen tanítja és alkalmazza Isten igazságait!” (2Timóteus 2:15).

💙 Imádság: “Az imádkozásban tartsatok ki, legyetek éberek és hálás szívűek.”(Kolossé 4:2).



-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment