2024-04-07

A türelem evolúciója


Be kell vallanom, hogy a technológia fejlődése csökkentette a türelmem szintjét. Ha őszinte vagy, azt hiszem, te is el fogod ismerni, hogy ez rád is igaz.

Egy tanulmány kimutatta, hogy az internethasználók 25%-a elhagyja azt a webhelyet, ahol öt másodpercet kell várnia a videó betöltésére. Tíz másodpercnyi várakozás esetén a felhasználók fele továbblép.

Ha ez a türelmetlenség csak az internethasználatunkat érintené, az nem lenne olyan nagy baj. De sajnos ez már életünk minden területére beszivárog.

Kevesebbet olvasunk, kevesbé spórolunk a pénzünkkel, és gondot okoznak a hosszú távú célok, valamint a később érkező jutalmak.

És íme az irónia: A türelem kifejlesztésének egyetlen módja az olyan helyzetek, amelyek várakozásra kényszerítenek bennünket, olyan szituációk, amelyeknek nincs azonnali eredményük, helyzetek, amelyek arra kényszerítenek bennünket, hogy “gyakoroljuk” a kitartást, a toleranciát, az állhatatosságot, az állóképességet és végül a türelmet.

Valójában a Lélek gyümölcsei közül semmi sem jön csak úgy magától, akár a bibliai “szeretetről, örömről, békességről, türelemről, szívességről, jóságról, hűségről, szelídségről [vagy] önuralomról” beszélünk (Galata 5:22-23).

Tehát amíg legközelebb valaminek a betöltésére várakozol, miért ne mondanál el egyet az alábbi igék közül:

Róma 12:12: – “A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.

Galata 6:9 – “A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.

Filippi 4:6-7: – “Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Kolossé 3:12: – “Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet.

1Thesszalonika 5:14 – “Nagyon kérünk benneteket, testvéreim, hogy figyelmeztessétek azokat, akik nem akarnak dolgozni és rendesen élni! Viszont biztassátok azokat, akik bátortalanok, és segítsétek a gyengéket! Mindenkivel szemben legyetek türelmesek!


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment