2023-10-17

A "félig üres" hit elkerülése – Filippi 4:4-8


Szerinted félig üres vagy félig tele van a pohár?


Bevallom, néha pesszimistán tudok nézni a dolgokra, ez pedig nem istenfélő tulajdonság. Nem is egy egészséges jellemvonás.


Egy egyetemi tudós 15 évnyi gondos tanulmányozása után 678, hasonló nézetekkel és életcélokkal rendelkező nőt vizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy azoknál, akik pozitív érzelmeket fejeztek ki, kisebb valószínűséggel alakult ki Alzheimer-kór, mint azoknál, akik negatív érzelmeket fejeztek ki. (Forrás: Time Magazine)

A pesszimizmus nem egészséges az elménknek. De az öröm az!

A Filippi 4:4-8-ban Pál kifejti az örömteli, reményteljes hozzáállás fontosságát: 

"Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban."

Az élet nehézségekkel és szenvedéssel jár (János 16:33), de megőrizhetjük szívünket és elménket, ha Urunkra összpontosítunk, és imában átadjuk neki aggodalommal teli gondolatainkat.

A Bible Love Notes ("A szeretet üzenete" angol nyelven) 1 perces áhítatokból álló nagyszerű gyűjteményt tartalmaz, melynek neve Overcoming Adversity (A nehézségek leküzdése). Néhány közülük magyarul is elérhető:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment