2018-04-05

"Tüskés" lehetőségek


"A probléma nem más, mint egy lehetőség, ami tüskét visel." ~ Hugh Miller

Miután már több hónapja együtt dolgoztunk, magyar barátom megjegyezte, hogy az egyik dolog, amit nagyra értékel az amerikaiakban az a képességük, hogy a problémákat lehetőségnek látják, nem akadálynak. 

De sajnos nem vagyok mindig annyira "amerikai" mint szeretném, még így sem, hogy visszatekintve az életemre látom, hogy majdnem minden nehézségemből valami jó származott. 

Keresztényként annyira sokat számít miként tekintünk az eseményekre, hogyan látjuk körülményeinket, és milyen módon válaszolunk rájuk. És Isten arra hív bennünket, hogy a problémákra úgy tekintsünk mint "tüskét viselő lehetőségre." 

"De nemcsak ennek örülünk, hanem a megpróbáltatásoknak is, amelyeket ki kell állnunk. Miért? Mert tudjuk, hogy ezek türelmes kitartást fejlesztenek ki bennünk. A kitartás eredménye a kipróbált jellem, abból pedig reménység származikez a reménység pedig soha nem fog csalódást okozni. Hiszen Isten szeretete betöltötte szívünket..."


Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

Eredeti: Opportunities With Thorns

No comments:

Post a Comment