2018-04-09

Mindent Isten Igéje alapján ítéljetek meg



A csecsemők és az kisgyermekek nem tudnak bölcs döntéseket hozni. Szükségük van növekedésre és érésre ahhoz, hogy kognitív készségeik kialakuljanak.

A keresztény életet is szellemi csecsemőkként kezdjük. (1 Péter 2:2

De nem kell sokáig újszülött korban maradnunk! Isten úgy tervezte, hogy egyenletesen növekedjünk és hamarosan a tejről szilárd ételre álljunk át, ahogy hitünkben egyre érettebb hívőkké válunk. (Zsidók 5:13-14)

A növekedéshez elengedhetetlen tápanyag Isten Igéje és akkor válunk szellemi értelemben „felnőttekké”, amikor elkezdjük az Írást az életünk minden területén alkalmazni és a Bibliát használjuk a problémáink megoldására, a tervek szövésére, és a körülöttünk lévő világ megértésére.

Sok népszerű keresztény tanítást beszennyeznek a tévedések, mégis azért virágzanak ennyire mert olyan sokan maradnak szellemileg csecsemők. (1 Korintus 3:1-2).

Drága keresztények! Ne legyünk tovább gyerekesek, hanem kezdjünk el felnőni hitünkben. Tápláljuk lelkünket Isten Igéjével és mindent vizsgáljunk meg, amit hallunk az Ige teljes tanításának fényében. (1)


(1) Ez azt jelenti, hogy nem ragadunk ki verseket a szövegösszefüggésből és nem fogadunk el olyan tanításokat, amik Isten Igéjének bármilyen tanításával szemben állnak.




Eredeti: Judging all things with God's Word

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

No comments:

Post a Comment