2018-04-12

Három ok, amiért elhanyagoljuk Isten IgéjétNem várhatjuk, hogy Istennek tetsző életet tudunk élni Krisztusban, ha elhanyagoljuk Isten Igéjét.

Gyönyörködöm törvényedben, nem felejtem szavadat.” Zsoltárok 119:16

Gyakran ezek az okok merülhetnek fel amiért elhanyagoljuk Isten Igéjének olvasását és tanulmányozását:1. Sátán azzal kísért minket, hogy kevésbé fontos dolgokra pazaroljuk ez az időnket.


2. Nem hisszük el teljes szívből, hogy Isten Igéje létfontosságú az életünkben.

3. Megengedjük, hogy az életben a jó dolgok kiszorítsák a legjobb dolgokat.

Charles Hummel azt javasolja a „Sürgetés Zsarnoka” című írásában, hogy egy hétig jegyezzük fel, hogy pontosan mivel töltjük az időnket. Minden este lefekvés előtt, írjunk fel mindent, amit az nap tettünk, a hasznos időtöltéseket és az „időpocsékolókat” is, akár munkáról, akár szórakozásról legyen szó.Ezután állapítsuk meg, hogy mely területek azok, ahol nem bölcsen töltjük az időt és kérjük Isten segítségét, hogy össze tudjunk állítani egy időbeosztást. Nem kell, hogy ezt mindenáron betartsuk, de legyen tervbe véve, hogy hűségesen és rendszeresen tanulmányozzuk Isten Igéjét.

Eredeti: 3 reasons we often neglect God's Word

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...