2022-08-14

Amikor az élet lesújt, tedd azt, amit Ászáf tett


A legtöbben szembesülünk olyan helyzetekkel az életben, amelyek ledöntenek bennünket a lábunkról. Ezért logikusnak tűnik feltenni a kérdést: "Miért nem állítottad ezt meg, Uram?"

A 73. zsoltárban Ászáfnak, Isten hűséges szolgájának hasonló kérdései voltak. Ránézett a körülötte lévő gonosz, arrogáns emberekre, akik egészségesek voltak és gondtalan életet éltek.

Azon töprengett, vajon hiába követi-e Istent, mivel az ő élete nem volt olyan gondtalan. Ászáf összezavarodva és kérdésekkel kezdte zsoltárát (lásd 2-16. vers), de a 17. versben fordulatot tett, és Isten hűségére emlékezve fejezte azt be (lásd 18-28. vers).
Ez egy jó módszer arra, hogy feldolgozzuk összezavarodottságunkat.

A tökéletes igazságosság győzni fog. Isten megígérte (Jelenések 22:12; Galata 6:7-10). De ez nem jelenti azt, hogy itt és most fogjuk ezt meglátni.

Tehát valahányszor az élet megválaszolhatatlan kérdéseivel találkozunk, úgy kell reagálnunk, mint ahogyan Ászáf tette, és emlékeztetnünk kell magunkat Isten bölcsességére, igazságosságára és hűségére.

💙💙💙💙

A Bible Love Notes ("A szeretet üzenete" angol nyelven) 1 perces áhítatokból álló nagyszerű gyűjteményt tartalmaz, melynek neve Overcoming Adversity (A nehézségek leküzdése). Néhány közülük magyarul is elérhető:











-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment