2020-06-09

Bátorítsd magad az Úrban!


Amikor el vagyunk bátortalanodva, a világ ezt mondja nekünk:

1. Egyél, igyál, házasodjál.
De Pál apostol azt mondja, hogy ez azoknak az embereknek a mottója, akiknek nincs reménységük vagy céljuk az életben (1Kor. 15:32).

2. Másokat hibáztass a problémáidért.
De József példája bizonyítja, hogy Isten jóra tud fordítani bármilyen rossz bánásmódot, ha visszautasítjuk az áldozat szerepét (1Móz. 50:20).

3. Élj önmagad számára.
De Jézus azt mondja, hogy azok, akik ezt teszik, ők az igazi vesztesek (Máté 16:25).

Tehát hogyan is bátorítsuk magunkat az Úrban?

Emlékezzünk arra, hogy mindenkinek van problémája. Bolondság azt hinni, hogy mentességet élvezünk. De tudjuk, hogy soha nem vagyunk egyedül a kísértéseinkben, és a végső győzelem a miénk lesz.

Ezen a világon próbatételek, nehéz időszakok és szenvedések várnak rátok, de legyetek bátrak: én már legyőztem a világot.” Jézus, János 16:33

Pillanatnyilag nagy szomorúsággal küszködöm, ezért elköteleztem magam, hogy bátorítom magam az Úrban. Az egyik dolog, amit teszek az, hogy fejből megtanulom Isten ígéretét a Zsidók 13:5-ből. Szeretnél csatlakozni hozzám?

„SOHASEM [semmilyen körülmények között nem] HAGYLAK CSERBEN [nem adlak fel, sem nem hagylak támogatás nélkül, semmiképpen sem hagylak segítség nélkül], SEM NEM HAGYLAK MAGADRA [bizonyosan nem]!”


-------------

Eredeti: Encourage Yourself in the Lord

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment