2020-06-07

Szerezzünk Isten szerinti barátokat


Kiket ismersz jobban: a kedvenc televíziós karatereidet vagy a barátaidat?

Isten mélyebb szükséggel teremtett minket a barátság iránt, mint a munka vagy a szórakozás iránt. Mégis olyan sok barátság, még a “közeli” barátságok is sekélyek. Nem csoda, hogy olyan sok ember depressziós, elbátortalanodott és magányos.

Hogy növekedni tudjunk Krisztusban, szükségünk van érzékre a közösség iránt és jelentőségteljes kapcsolatokra. Sok érzelmi problémánk megoldódik azzal, hogy megosztjuk örömünket és bánatunkat másokkal (Róma 12:15).

Zsidók 10:24-25 ezt mondja: “Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást; annyival is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.

Gyakran használjuk ezt az igét, mint parancsolatot a gyülekezetbe való járásra, de ez inkább a kapcsolatokról szól, mint csupán gyülekezésről. Igen, kellene gyülekeztbe járnunk, de a puszta gyülekezés ritkán gondoskodik arról az egymás közti bátorításról, amire szükségünk van.

Ha még nincs, találj egy olyan közösséget, ahol adhatsz és kaphatsz bátorítást a Krisztusban való növekedéshez.

Egyéb igék amelyek útmutatást nyújtanak a közösséggel kapcsolatban:

Arra vagyunk elhívva, hogy bátorítsuk, kihívjuk, kiigazítsuk, tanítsuk, szeressük egymást és megbocsássunk egymásnak.

1.Thesszalonika 5:11:Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.
Zsidók 3:13: “Sőt buzdítsátok egymást minden egyes napon, amíg tart a ma, hogy meg ne keményedjék közületek valaki a bűn csábításától.
Efézus 4:15: “Ragaszkodjunk hát az igazsághoz, növekedjünk fel az isteni szeretetben, és kapcsolódjunk össze minden tekintetben Krisztussal, aki a „Fej”!
Kolossé 3:13: “Viseljétek hát el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valami panaszotok lenne a másikra! Ahogyan az Úr megbocsátott nektek, ti is úgy bocsássatok meg egymásnak!
Galácia 6:1-2: “Testvéreim, előfordulhat, hogy valaki közületek valamiben vétkezik. Az ilyen testvért gyengéden és szelíden azok igazítsák helyre, akik a Szent Szellem szerint élnek! De ők is vigyázzanak magukra, nehogy ugyanabba a kísértésbe essenek! Segítsetek egymásnak a terhek hordozásában — így engedelmeskedjetek Krisztus törvényének.
Lásd úgyszintén: Róma 12:3-8-at és 1.Kor. 12-t.


-------------

Eredeti: Making "God Friends"

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment