2020-06-02

Akkor is amikor senki sem figyel


Isten Jeremiást fiatal korában hívta el és előre megmondta neki, hogy a legtöbb ember meg fogja őt vetni amikor Isten üzeneteit szólja (Jeremiás 1:4-8; 1:17-19).

Tehát Jeremiás egész életét azzal töltötte, hogy figyelmeztette népét az eljövendő pusztulásról miközben ők ellenálltak neki, bebörtönözték, gúnyolták és megvetették őt (Jeremiás 20:8-9). 

Amikor bebizonyosodott, hogy az Úr szava igaz volt és a babilóniai hadsereg összegyűjtötte a zsidókat és fogságba vitte, a parancsnok felismerte Jeremiást, aki megprófétálta a fogságot. Ezért Jeremiásnak szabadságot kínált és könnyű életet Babilonban (Jeremiás 40:1-4).

De ehelyett Jeremiás arra használta szabadságát, hogy prófétaként visszamenjen a Jeruzsálem legyőzött városában maradt keményszívű maradék néphez (40:6).

Jeremiás tudta, hogy ez nem lesz könnyű (és nem is volt), de megértete ezt az Újszövetségi igazságot:

Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, önmagát pedig elveszti vagy romlásba viszi?Lukács 9:24-25

Kedves keresztények, válasszuk Isten szándékait még akkor is, amikor ellenállásba ütközünk és akkor is amikor valaki felkínálja nekük a könnyebb utat.



-------------

Eredeti: Even When No One Listens

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment