2020-05-30

Gyönyörködöm parancsolataidban!


Miért ne olvasnád el a 119. Zsoltárt ma? Ez egy “dal” Isten és az Ő Ígéje iránti szeretetről.

A zsoltáríró dicséri Isten Ígéjének különféle vonatkozásait, mint például Isten parancsolatait. Mint a mi Teremtőnknek, egyedül Istennek van hatalma arra, hogy definiálja a jót és a rosszat. Csak Ő tudja azt, hogy mi az ami megáld bennünket és mi az ami lerombol.

Jelenlegi kultúránkban az igazság és bölcsesség alapjai három jelentős módon rombolódnak le (Zsoltár 11:3):

1. Kultúránk a rosszat jónak nevezi, a jót pedig rossznak (Ézsaiás 5:20).

2. A hamis tanítók “legalizmusnak” nevezik azt, amikor valaki az Újszövetségi parancsolatoknak való engedelmesség fontosságát hangsúlyozza (Róma 6:1-2).

3. A hamis tanítók leértékelik Krisztus elvégzett munkáját az Ószövetségi törvények betartásának követelésével (Galácia 2:19-21).

A gyülekezeten kívül büszke emberek megtagadják Isten szavát (Róma 1:16-32). A gyülekezeten belül büszke emberek eltorzítják Isten szavát.

Egyezzünk a zsoltáríróval amikor ezt mondja, Gyönyörködöm parancsolataidban, mert szeretem őket.” ... Bárhogyan gúnyolnak is a büszkékmégsem fordulok el tanításodtól, Uram! (Zsoltár 119:47-51).


-------------

Eredeti: How I Delight in Your Commands!

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment