2020-05-26

Népszerű tévhitek


“Hagyd, majd az Isten megteszi.” ("Let go and let God.")

“Segíts magadon, az Isten is megsegít.” ("God helps those who help themselves.")

Ezeket a népszerű ellentmondásos szlogeneket nem találjuk a Szentírásban, és kissé torzítják az igazságot Isten és a keresztény növekedésben való szerepünkről.

Hagyd, majd az Isten megteszi” igaz abban az esetben, ha azt értjük alatta, hogy “szűnjünk meg saját erőnkből próbálkozni”, de nem igaz, amikor arra értjük, hogy “Isten nem vár el tőlünk semmit”.(1)

“Segíts magadon, az Isten is megsegít” igaz, amennyiben azt jelenti, hogy “Isten elvárja, hogy együttműködjünk Vele az Ő céljainak megvalósításában” (Máté 16:24). De nem igaz, ha azt jelenti, hogy “Isten azt várja el tőlünk, hogy tegyük a dolgokat a saját erőnkből” (Efézus 3:20).

A legjobb “szlogen” az Ígéből ered és elmondja, hogy komoly felelősségünk van, hogy aktívan keressük Istent és rendeljük magunkat alá Neki, de Ő az egyetlen, Aki meg tud bennünket változtatni:

“...félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. Filippi 2:12-3

-------------------

(1) Hasonlítsd össze 2.Kor 1:8-11-et Filippi 2:12-13-mal.


-------------

Eredeti: Popular Misconceptions

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment