2020-05-24

Ne légy féltékeny más emberek adottságaira


A féltékenység egy durva démon. Különösen akkor szomorú, ha ez Krisztus testében történik, ha irigyek vagyunk más személyek áldásaira vagy képességeire.

Pusztító árvíz a kegyetlen harag, de az irigység még veszedelmesebb! Példabeszédek 27:4

Isten minden kereszténynek ad ajándékokat, erőt, lehetőségeket. Ha irigyek vagyunk másokra, akkor kételkedünk Isten bölcsességében, lekicsinyítjük a saját adottságainkat és vágyakozunk azzá válni, aki valójában nem vagyunk.

Szeretem az ígében azokat a történeteket, amelyek alázatos, “színfalak mögötti” keresztényekről szólnak, akik a tőlük telhető legtöbbet adták, Isten tetszésére voltak a saját adottásági területükön.

Tábita egyike a kedvenceimnek - ez az asszony megváltoztatta saját világát azzal, hogy ruhákat varrt özvegyasszonyoknak. Milyen könnyen elrejthette volna a fényét a varróskosár mögé, gondolván, hogy ő alárendelt (Máté 5:14-16). Temetése és feltámadása bizonyosan megvilágítja az emberekre gyakorolt hatását és Isten szerinti értékét! Olvasd el ezt a csodálatos történetet az ApCsel 9:36-42-ben.

Kedves keresztények, koncentráljunk a saját adottságainkra és kérjük Istent, hogy használja őket az Ő céljaira (Efézus 2:10).



-------------

Eredeti: Don't Be Jealous of Other People's Gifts

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment