2020-06-14

Magányosnak érzed magad?


A magányosság az, amikor úgy érezzük, hogy el vagyunk választva a lényeges kapcsolatoktól.

Nem teljesen a kapcsolattól függ. Sokkal inkább a jelentőségteljes kapcsolattól. Ezért a keresztények magányosnak érezhetik magukat, ha egy csoport nem kereszténnyel vannak körülvéve.

De a keresztények ebben a tekintetben egyediek. A magányosság csupán egy érzés számunkra, sohasem tény. Soha nem vagyunk valójában egyedül, mert az Úr mindig velünk van (Józsué 1:9; Ézsaiás 41:10)

Tehát hogyan tudunk elbánni a magányosság “érzéseivel”?

1. Vigyük a magányosság érzetének terhét az Úrhoz és fogadjuk el a vígasztalást, melyet csak Ő adhat (Máté 11:28; 2.Kor. 1:3-4).

2. Kérd az Urat, hogy segítsen jelentőségteljes dolgokkal foglalkoznod (Efézus 2:10).

Istennek terve van számunkra! Kérdezzük meg Őt, hogy hogyan fogja felhasználni magányosságunkat a saját céljaira (Róma 8:28). Lehet, hogy azt akarja, hogy más magányos embereket bátorítsunk (Filippi 2:4; 2.Kor 1:3-4).

3. Tölts több időt az Örök Baráttal, aki mindig velünk van (Zsoltár 27:4; Zsoltár 84:10 (11); Példabeszédek 8:34).

A magányos időszakok tökéletes alkalmak arra, hogy “egyedül vonuljunk” az Úrral. Tanulmányozhatjuk a Zsoltárokat és láthatjuk, hogy a zsoltáríró hogyan bánt el a magányossággal. Néhány jó példa van erre a Zsoltár 25-ben (16. vers), a Zsoltár 31-ben (12-13. vers) és a Zsoltár 102-ben (7. vers).

Az nem bűn, ha magányosnak érezzük magunkat. Valójában ez motiválhat bennünket arra, hogy közelebb jussunk az Úrhoz, ha ezt megengedjük.
---------------------
Görgess lefelé és nézd meg némely fent említett igevers teljes szövegét. Akár ki is írhatod őket kis kartonlapocskákra és felolvashatod őket hangosan amikor magányosnak érzed magad.

Józsué 1:9: “Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz.

Ézsaiás 41:10: “Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.

Máté 11:28Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.

Zsoltár 84:10 (11): “Mert jobb egyetlen nap nálad, mint ezer máshol! Jobb Istenem Templomának küszöbén állni, mint a gonoszok sátrában lakni!

Zsoltár 27:4: “Egy dolgot kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy az Úr házában lakhassam egész életemben; láthassam, milyen jóságos az Úr, és gyönyörködhessem templomában.

Példabeszédek 8:34: “Boldog ember az, aki hallgat rám, ajtóm előtt vigyázva minden nap, ajtófélfáimat őrizve.

-------------

Eredeti: Are You Feeling Lonely?

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment