2022-08-16

Az egészséges, bibliai nézeteltérés 7 nézőpontja


Amikor a keresztények nem értenek egyet egymással vagy akár nem keresztényekkel is, hozzáállásunknak és szavainknak kegyelmet és istenfélő jellemünket kell tükrözniük (Lk 6:45).

Nézzük meg tehát a biblikus érvelés hét nézőpontját:

1. Kedvesen, higgadtan és óvatosan fejezzük ki magunkat; úgy bánjunk másokkal, ahogyan szeretnénk, hogy velünk is bánjanak (Máté 7:12).

2. Amikor hozzászólásokat írunk a közösségi médiában, vagy üzenetekre, levelekre ill. e-mailekre válaszolunk, a válaszadás előtt nagyon figyelmesen olvassuk el az ott írottakat (Példabeszédek 18:13).

3. Ha nem értünk egyet, ragaszkodjunk a tárgyhoz, és ne a személyeket támadjuk, akik eltérő nézeteket vallanak, még akkor sem, ha tévednek (Kolossé 4:6).

4. Ha valaki kijavít bennünket, ha tévedünk, fogadjuk el alázatosan és kegyesen (Példabeszédek 9:8).

5. Emlékezzünk arra, hogy a “ne ítélj” egy olyan kifejezés, amely a képmutató ítélkezésre vonatkozik, nem pedig mindenféle megítélésre (Máté 7:1-4).

6. Figyeljünk oda arra, hogy szavaink és gondolataink tetszenek Urunknak (Zsoltárok 19:14(15)), mert a legfőbb prioritásunk az, hogy tiszteljük az Ő Igéjét, nem pedig saját szavainkat.

7. Engedjük meg, hogy más keresztények eltérő nézeteket valljanak a nem alapvető vagy lényeges tanokról (Róma 14).

Soha nem foguk egyetérteni mindenkivel mindenben, de megtanulhatunk úgy érvelni, hogy azok a kapcsolataink áldását szolgálják, ahelyett, hogy károsítanák azokat.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment