2022-08-21

A hamis tanításokra utaló 4 figyelmeztető jel


Évek óta ismertük egymást, együtt jártunk gyülekezetbe és bibliatanulmányozásra is.

A barátnőm mégis azt mondta, hogy nem akar többé hallani felőlem, ha nem kezdem el én is betartani az ószövetségi táplálkozási törvényeket és a szent ünnepnapokat.(1)

Az általa ajánlott weboldalak, valamint más “keresztény kultuszok”, például a mormonizmus és a Jehova Tanúi weboldalainak kutatása során a következő hasonló jellemzőkre bukkantam:

1. Mivel a Szentírás egyértelműen megcáfolja tanaikat, azt állítják, hogy a Biblia hiányos, megrontott vagy rosszul van lefordítva.

2. Megváltoztatják bizonyos szövegrészek jelentését azáltal, hogy bonyolult, történelmileg és/vagy akadémiailag pontatlan értelmezéseket alkalmaznak.

3. Néha “új kinyilatkoztatásokat” adnak hozzá, amelyek megváltoztatják és ellentmondanak a Szentírás egyes részeinek.

4. Állításaik azon a feltételezésen alapulnak, hogy Isten megengedte, hogy az evangélium meg legyen rontva és félreértsék a történelem nagy részében.(2)

Sajnálom, hogy a barátnőmet behúzta ez a szekta. Kérlek, imádkozz érte és a hozzá hasonlókért. Óvakodj minden olyan tanítástól, amely ezeket a meggyőzési módszereket használja.


💙 1 percen túl azoknak, akik többet szeretnének 💙

A barátnőm által elfogadott hamis tanítás az ún. “Héber gyökerek mozgalma” (Hebrew Roots Movement).

Néhány igehely, amely figyelmeztet bennünket a hamis tanítókra:

2Timóteus 4:3-4: "Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak.

ApCsel 20:30: "Sőt, még közöttetek is lesznek olyanok, akik téves és eltorzított dolgokat tanítanak. Ezzel Jézus tanítványai közül egyeseket eltérítenek az igazságtól, és maguk köré gyűjtik őket."

2Péter 3:17: "Szeretett testvéreim, ti azonban mindezeket már előre tudjátok. Vigyázzatok tehát, s ne hagyjátok, hogy ezek az elvetemült emberek félrevezessenek benneteket! Ne engedjétek a szilárd meggyőződéseteket megingatni!"

Továbbá: 2Péter 2 és Júdás levele.

Lábjegyzetek:

(1) Barátnőm hiedelmeivel kapcsolatban van két olyan bibliai rész, amely megcáfolja az ő hitét: Galata 4:9-11; ApCsel 10:9-16.

(2) Ezek a szekták általában csak néháy száz évesek. Prófétáik azt állítják, hogy jobban megértik Istent, mint a történelem során a mártírok, misszionáriusok és szorgalmas bibliakutatók milliói.

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment