2023-10-22

4 lépés a "szellemi olimpikonná" váláshoz


A Szentírás szellemi életünket versenyfutásként említi (1Korinthus 9:24-27). Tehát “edzzünk úgy, mint az olimpikonok”:
  1. Végezzünk napi “gyakorlatokat” Isten Igéjében: “Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyan munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét.” (2Timóteus 2:15).
  2. Legyenek világos céljaink: “de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.” (Filippi 3:14).
  3. Készüljünk fel a versenyre: “Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet.” (1Péter 3:15).
  4. Védjük meg magunkat a káros hatásoktól: “Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” (Példabeszédek 4:23).

Bár a testünk edzésének is van valami haszna, az istenfélelem gyakorlása sokkal hasznosabb, mert mind a jelenlegi, mind a jövendő örök életben áldásokat eredményez.” (1Timóteus 4:8).

Sokkal értékesebb díjunk van, mint egy olimpiai érem. Képzésünknek pedig most és az örökkévalóságban is értéke van!

További hasonló témájú áhítatok: 3 módszer arra, hogy Jézusra összpontosíts, amikor elfoglalt vagy, és 11 előny Isten Igéjének olvasásából.  


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment