2023-10-24

Dupla wow! Megérteni Isten akaratát, és rendelkezni mindennel, amire szükségünk van


Bármennyire is keressük Őt, vannak olyan dolgok Istennel és földi életünkkel kapcsolatban, amelyeket soha nem fogunk teljesen megérteni amíg a földön élünk (1Korinthus 13:12).

Mivel rendkívül analitikus típus vagyok, ez régebben zavart. De minél régebb óta ismerem az Urat, annál inkább rájövök, milyen jól felszerelt minket, és pontosan azt adta, amire szükségünk van, nem túl sokat és nem túl keveset.

Amint megújítjuk elménket, és nem vagyunk hajlandóak igazodni a kultúrában uralkodó hamis elvekhez, a Szentírás azt mondja, hogy képesek leszünk megítélni mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (Róma 12:2).

Wow*! Hát nem csodálatos, hogy amint növekedünk Őbenne, jobban és jobban megérthetjük a velünk kapcsolatos akaratát?

Bár nem kapunk minden kérdésre választ, mégis: “Az ő isteni hatalma mindennel megajándékozott bennünket, ami ahhoz szükséges, hogy Isten tetszésére és dicsőségére éljünk — azon keresztül ajándékozott meg, hogy egyre jobban és bensőségesebben megismerjük őt, aki a saját dicsőségébe hív bennünket. (2Péter 1:3).

Minden, amire szükségünk van ahhoz, hogy istenfélő életet élhessünk… ez a másik “wow!”

Adjunk hát hálát Istennek gondoskodásáért, tagadjuk meg a világi értékekhez való igazodást, és naponta újítsuk meg elménket Isten Igéjében.

*az angol "wow" szócska csodálatot, lelkesedést fejez ki, amit manapság már a magyar nyelben is használunk informális módon. A magyar megfelelője az "azta". (A fordító megjegyzése)


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment