2022-07-31

Próbáld ki ezt három hétig, hogy legyőzd az aggodalmat, a félelmet és a szorongást


Az aggodalom definíciója: megadni magunkat a szorongásnak vagy a félelemnek; megengedni elménknek, hogy nehézségeken vagy bajokon időzzön.

Ritka ember az, aki nem szokott időnként aggódni, stresszelni vagy szorongani.

Hát nem örülsz annak, hogy Isten megérti, hogyan lettünk teremtve, és bölcsességet kínál a gondjaink és félelmeink legyőzéséhez?

Arra biztatlak, hogy írd le magadnak az alábbi bibliai részt, és mondd el hangosan, amikor aggódni kezdesz. Végül már megjegyzed a szavakat, mert “el lesznek rejtve a szívedben” –, ez pedig megújít és felfrissít, amikor a dolgok reménytelennek vagy frusztrálónak tűnnek.

Filippi 4:6-8: "Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!"

Az szöveg alján olyan forrásokat találsz, amelyek segítenek az aggodalmak leküzdésében. Olvasd el figyelmesen és imádságos szívvel az 1 perces áhítatokat, és feltétlenül olvasd el bennük az összes linkelt bibliai idézetet. Érdemes lenne naplót is vezetni amíg olvasod őket, vagy egy barátoddal vagy kis csoporttal együtt olvasni. Miért ne terveznéd be, hogy a következő három hétben minden reggel és este elmondod a Filippi 4:6-8-at, majd imádságos szívvel elolvasol naponta egyet az alábbi áhítatok* közül. Garantálom, hogy segíteni fog!

Néhány ilyen áhítatban találsz ismétlést, de az ismétlés jó dolog. Sohasem elég című perces áhítat megmagyarázza az ismétlés fontosságát. 

*(Az eredeti angol áhítat alján 21 különböző egyéb áhítatot találsz linkelve, vagyis minden napra egyet. Ha tudsz angolul és szeretnéd kipróbálni a fenti tanácsot 3 héten keresztül, akkor javaslom, hogy olvass angolul minden nap egyet belőlük, mivel magyarra nem lett mind lefordítva. - a fordító megjegyzése)



-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment