2020-06-23

Sohasem elég - Isten célja az ismétléssel


Már bizonyára rájöttél arra, hogy erősen hiszek abban, hogy “a kevesebb több”, mivel írásaim többsége kevesebb, mint egy perc olvasási időt vesz igénybe.

Nem szeretem a szóbőséget, és unalmasnak vélem amikor egy szónok 45 peric mondja el azt, amit 15 perc alatt is el tudna mondani.

De a szóbőség nem ugyanaz, mint az ismétlés. Az Ige szerint szükségünk van ismétlésre.

Péter ezt mondja:
Ti ugyan jól tudjátok ezeket a dolgokat, és kitartóan ragaszkodtok az igazsághoz, amelyet elfogadtatok, mégis szeretnék segíteni nektek, hogy soha ne feledkezzetek meg ezekről. Hasznosnak tartom, hogy amíg ebben a földi testben élek, emlékeztesselek benneteket.2.Péter 1:12-13

Pál pedig ezt mondja:
Egyébként pedig, testvéreim, örüljetek az Úrban. Hogy ugyanazt írjam nektek, az engem nem fáraszt, titeket viszont megerősít. Filippi 3:1

Hatvanhat könyv… négy Evangélium… ismételt elvek, történetek és történelem.

Lényegtelen, hogy milyen gyakran olvassuk a Bibliát, Isten szeretetének üzenetéről sohasem hallunk eleget. Mindig van valami új, amit megtanulhatunk és mindig van valami, amit szükségünk van újra hallani!


-------------

Eredeti: Never Enough - God's Purpose for Repetition

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat. 

No comments:

Post a Comment