2022-08-02

Az ember azt mondja, mutasd meg, és megbízok benned. Isten valami mást mond.


Az ember azt mondja: “Mutasd meg, és megbízok benned.”
Isten azt mondja: “Bízz bennem, és megmutatom.”
                                                                       ~ Ismeretlen szerző

Minden nap bizalmat gyakorolunk. Bízunk abban, hogy lesz levegő amit belélegezünk és lesz víz a csapban.

De az emberekben nem bízunk automatikusan. Megvárjuk, amíg bizonyítanak, különösen, ha tettek valamit, ami miatt megkérdőjelezhetjük becsületességüket vagy megbízhatóságukat. Ezzel tulajdonképpen semmi baj. Ez a bölcsesség része.

Sajnos időnként ugyanezt a szkepticizmust visszük Istenbe vetett hitünkbe is. Úgy teszünk, mintha véges emberi elménkkel meg tudnánk ítélni Isten végtelen bölcsességét.

A legtöbb ember, aki válságot él át hitében, így tesz, mert elvesztette az Isten bölcsességébe, igazságosságába vagy szeretetébe vetett bizalmát. Ahelyett, hogy az Úrra támaszkodnának és teljesen megbíznának benne, tudván, hogy mindent a javukra fordíthat (Róma 8:28), “saját értelmükre támaszkodnak” (Példabeszédek 3:5).

Kedves keresztények, bízhatunk mindenben, amit Isten mond...mindenben, beleértve ezt az ígéretet is: Sohasem hagylak cserben, sem nem hagylak magadra. Zsidók 13:5

Bízz benne, és Ő megmutatja neked.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment