2021-01-12

Amikor az istenfélők depresszióba esnek


Néha úgy vélekedünk a depresszióról, hogy ez a gyenge hit jele. De vajon valóban így van ez?

Dávid, az “Isten szíve szerint való férfi”, sok zsoltárt írt, miközben depressziós és kiábrándult volt (ApCsel 13:22). Mély szomrúság időszakait tapasztalta, álmatlan éjszakákat, félelmet, aggodalmat és fájdalmat. Néha úgy érezte, hogy még Isten is elfeledkezett róla (pl. Zsoltár 13:1-4).

Jeremiás egy másik példa. Isten csodálatos szolgája, hatalmas elbátortalanodást és depressziót élt át. Még a napot is megátkozta amelyen született (Jeremiás 20:7-18).

Jób, akit Isten nagyon dicsért, szintén eljutott egy olyan ponthoz, ahol azt kívánta, bárcsak soha nem született volna meg (Jób 1:8; Jób 3).

Illés, aki egy újabb példa, mint Isten htalmas és erőteljes szolgája, depresszióban szenvedett az Úrban való egyik legnagyobb győzelme után (1.Kir. 18-19).

Még Pál apostol is “kétségben volt az élete felől” (2.Kor. 1:8).

Amikor depressziósak vagyunk, azt tehetjük, amit ezek az emberek tettek: emlékeztetjük magunkat Isten hűségére és rátámaszkodunk segítségért (Jeremiás 31:3; Zsoltár 13:5-6; 2.Kor. 1:9).

Milyen csodálatos dolog az, hogy olyan Urunk van, aki megérti emberi gyengeségeinket és olyan nagy szerettel bánik velünk!

Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz. Hiszen tudja, hogyan formált, emlékszik rá, hogy porból lettünk.Zsoltár 103:13-14

Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket.” Zsoltár 147:3


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment