2020-03-29

Ne féljünk!


Ha belegondolunk az összes lehetséges veszélyhelyzetbe az életünkben, elcsodálkozhatunk rajta, hogyan sikerült egyáltalán túlélnünk a gyermekkort. De legtöbbünk mégis túléli, tehát aggodalmaink zöme alaptalan.

Nekünk nem kell félelemben élnünk még akkor sem, ha az egész világ a koronavírussal harcol. Azoknak, akik Krisztust követik, békességük lehet a Békesség Fejedelmében (Ézsaiás 9:6). És vannak olyan igék, amelyek békességet és vigasztalást nyújtanak:

A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek.Kolossé 3:16

Tehát, ha bármitől is rettegsz az életben, valós, vagy képzelt dololgtól, olvasd végig az alábbi verseket, mondd el őket hangosan, tanuld meg őket fejből, jegyezd őket fel a naplódba. Imádkozd őket. Oszd meg őket a kisebb bibliatanulmányozási csoportokban. Elmélkedj róluk amikor rádtör a rettegés, és ne félj! 

                                                             💙💚💛

Zsoltár 23:4Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.

Zsoltár 27:1Világosságom és segítségem az Úr, kitől félnék? Életemnek ereje az Úr, kitől rettegnék?


Zsoltár 29:11Az Úr erőt ad népének, az Úr megáldja népét békességgel.


Zsoltár 55:22 (23)Vesd az ÚRra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.


Zsoltár 37:23-24Az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja.

2.Tim. 1:7Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.


János 14:1Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.


János 14:27Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.


János 16:33Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.


Filippi 4:6Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.


Kolossé 3:15És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak.


Ézsaiás 26:3Megőrzöd őket teljes békességben, mert szívük állhatatosan bízik benned, Örökkévaló!


1.Péter 5:7Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok!


-------------

Eredeti: Having No Fear

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment