2020-03-31

A 20 másodperces "kézmosó" imádság


Mivel arra vagyunk bátorítva, hogy 20 másodpercig alaposan mossunk kezet a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, gyerünk és tegyük ezt a 20 másodpercet duplán hasznossá imádkozva fertőtlenítés közben!

Imádkozzunk magunkért és szeretteinkért, de gondolkodjunk globálisan is.

Ez az egész világot érintő krízis jó emlékeztető arra, hogy egy nagyobb képnek vagyunk a részei.

Imádkozz azokért a keresztény testvérekért, akik azokban az országokban élnek, melyek a vírus által legveszélyeztetettebbek.

Tudtad-e azt, hogy a Kínában élő keresztények, ahol a vírusfertőzés elindult, rendszeres üldöztetést és elnyomást élnek át a hitükért?(1)

Imádkozz a nem megtértekért világszerte, hogy Isten felhasználja ezt a helyzetet, hogy Jézushoz vonja őket.

Imádkozz az idősebb korosztályért, akiket ez legjobban érint, különösen az idősekért a családodban és a gyülekezetedben.

Miután megmostad a kezed, megfertőtlenítetted a telefonodat, vedd fel és hívj fel valakit, hogy megmutasd neki, hogy törődsz vele.

-------------

(1) Igeversek, melyek ehhez a témához illenek: 

1.Korinthus 12:25-26Azért tette ezt, hogy a test részei között ne legyen meghasonlás, hanem a tagok kölcsönösen gondoskodjanak egymásról. Ha valamelyik rész szenved, vele együtt szenved a test többi része is. Ha valamelyik tag megtiszteltetésben részesül, a többi tag is együtt örül vele.

Galácia 6:2Segítsetek egymásnak a terhek hordozásában — így engedelmeskedjetek Krisztus törvényének.

Efézus 6:18Minden helyzetben imádkozzatok és könyörögjetek a Szent Szellem által. Erre mindig legyetek készen, maradjatok éberek, tartsatok ki az imádkozásban, és járjatok közben Isten embereiért és népéért!

Zsidók 13:3Gondoljatok azokra, akik börtönben raboskodnak, mintha ti is a fogolytársaik lennétek! Ne felejtsétek el azokat, akik szenvednek, hiszen ti is testben éltek!

1.Timóteus 2:1Mindenekelőtt tehát arra kérlek benneteket, hogy imádkozzatok és könyörögjetek minden emberért, járjatok közben és adjatok hálát értük!

Nézd meg a következő linket Open Doors “World Watch” (csak angolul van), melyből értesülhetsz arról, hogy mely országokban vannak leginkább elnyomva a keresztények hitük miatt. ✔ A világon legnagyobb keresztényüldöztetést szenvedő ország Észak Korea, akiknek nem a vírus jelenti a legnagyobb problémát. Imádkozz azokért, akik ilyen démoni uralom alatt élnek!


-------------

Eredeti: The 20-Second Hand Washing Prayer

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment