2020-04-05

Óvakodj a bosszú kifinomult formáitól


Könnyű dolog szeretettel és irgalommal bánni azokkal, akik kedvesek és kellemesek.

De hitünk valódisága abban nyilvánul meg, hogy hogyan bánunk azokkal az emberekkel, akik ellenszenvesek vagy tapintatlanok.

A nehéz emberekkel való helyzetek kihívják és csiszolják hitünket (1.Pét.1:6-7). Ha nem bibilkusan reagálunk, azt bizonyítjuk, hogy gyenge a hitünk (Péld. 24:10).

Lukács 6:32: “Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.

A Róma 12:17-21 a következő irányelveket adja:

1. Ne fizess rosszal a rosszért (12:17 és 19).

2. Légy istenfélő példa másoknak (12:17)

3. Tégy meg mindent annak érdekében, hogy jól kijöjj másokkal (12:18)

4. Ismerd be, hogy Isten feladata a büntetés, nem a tiéd (12:19).(1)

5. “Ellentétes szellemben” cselekedj - légy kedves a nem kedvesekhez, alázatos a büszkékhez, irgalmas a gorombákhoz (12:20-21).(2)

Isten parancsolatai arra hívnak ki bennünket, hogy jobbá váljunk a legrosszabb körülmények között.

-------------------

(1) Ez nem azt jelenti, hogy a szülőknek nem kell megbüntetni gyermekeiket, vagy a hatóságnak nem kell megbüntetni a bűnözőket. Ez azt jelenti, hogy nem szabad személyes bosszút állni, goromba vagy nem szép dolgot tenni olyan személyekkel, akik megbántottak bennünket.
(2) Duzzogni, hidegen viszonyulni másokhoz, vagy goromba, gyerekes taktikákat alkalmazni, amelyek önzőséget és éretlenséget tükröznek.



-------------

Eredeti: Beware of Subtle forms of Revenge

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.


 

No comments:

Post a Comment