2022-07-26

Ne higgy hamis tanításokat egy gyenge Istenről, akinek nincsenek elvárásai


Az istenfélelem még a keresztények körében sem népszerű téma. Kultúránk erkölcstelen és önző értékei vonzóak bukott emberi természetünk számára. Könnyebb beilleszkedni a többségbe, mint kiállni Krisztus mellett.

Ezért prédikálnak sokan egy gyenge istenről, akinek nincsenek elvárásai és parancsolatai. Ő elnézi a bűneinket, és soha nem akar átformálni minket.

Az igaz és élő Isten azonban nem ilyen, hanem elvárja gyermekeitől, hogy komolyan vegyék hitüket (Filippi 2:12-13). Ha megértjük, milyen árat fizetett értünk, akkor természetes reakciónk lesz az, hogy meg akarunk változni (Róma 12:1-2).

Igéje nemcsak tanít, hanem fedd, kiigazít és igazságra nevel (2Timóteus 3:16-17). Ezen felül még a nehézségeink is olyan előnyökkel járnak számunkra, amelyek messze felülmúlják a problémáinkat (1Péter 4:12-19). Ezek a dolgok mind részei annak, hogy életünket Krisztus biztos alapjára építjük (1Korinthus 3:10-15; Filippi 3:7-16).

Ezeket a dolgokat nem azért tesszük, hogy “kiérdemeljük” az üdvösségünket. Azért tesszük ezeket, mert szeretjük Megváltónkat (János 14:21).

A megújulás a kereszt tövében kezdődik, amikor megvalljuk bűneinket és elfogadjuk Krisztus szeretetét, de nem áll meg itt. Egy életen át tartó átalakulásban folytatódik, ahogyan növekszünk az istenfélelemben és a bibliai bölcsességben.

💙💙💙💙💙💙

Javasolom, hogy olvass további ehhez hasonló gondolatokat ezekben az 1 perces áhítatokban:

Nem vagy éhes? Isten Igéje “kenyérének” napi szükségletéről beszél. 

A Túlságosan elfoglalt vagyok arról szól, hogy hajlamosak vagyunk annyira elfoglaltak lenni, hogy lemaradunk Isten terveiről és céljairól az életünkben. 

A keskeny ösvény, ami az életre vezet-ben arról van szó, hogy meg kell győződnünk arról, hogy a “szellemi GPS-ünk” a keskeny útra van programozva. 

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment