2022-03-27

Nehéz kapcsolatok: fontosak növekedésünk szempontjából


Még nem vagyunk a mennyben. Ezért a nehéz kapcsolatok az élet részei. Ha azonban hajlandóak vagyunk a kapcsolatokat biblikusan megközelíteni, Isten arra fogja használni őket, hogy megerősítse hitünket (Zsidók 12:11; Róma 8:28).

Bölcsen válasszunk barátokat, kerüljük az istentelen, durva, kritikus vagy önző emberekkel való szoros kapcsolatokat.(1)

De a család más. Nem mi választjuk ki a családunkat, hanem Isten. Ez teszi őket "Isten szerinti prioritássá". Isten pedig a legnagyobb jelentőséget szüleinknek és házastársunknak tulajdonítja (Ef 5:25-33; Ef 6:2-3). Ezek a kapcsolatok megérdemlik a tőlünk telhető legjobb erőfeszítéseinket, a leőszintébb megbocsátásunkat és a leginkább odaszánt hűségünket.

Valójában a Szentírás azt mondja, hogy a szüleinkkel szembeni hozzáállásunk az Istenhez való hozzáállásunkat tükrözi (Máté 15:1-9; 2Timóteus 3:1-5). A házastársunkkal való kapcsolatunk pedig Krisztus, az Egyház iránti szeretetének analógja, aki a menyasszonya (Efézus 5:21-33).

Amikor problémák merülnek fel, kedvesen kell elmondanunk aggodalmainkat, és figyelmesen meg kell hallgatnunk mások aggodalmait (Filippi 2:1–4; Máté 5:22–24).

A legfontosabb az egészben talán az, hogy hajlandóak vagyunk beismerni, ha tévedünk. Tovább rontjuk a helyzetet, ha nem kérünk bocsánatot vagy ha hamisan kérünk bocsánatot kifogásokkal, indoklásokkal és hibáztatásokkal kísérve. A kapcsolatok gyakran meggyógyulhatnának, ha egyszerűen csak ezt mondanánk: "Bocsáss meg, tévedtem."(2)

Ezért kérjük az Urat, hogy adjon erőt ahhoz, hogy úgy bánjunk az emberekkel, ahogyan a Filippi 2:1-4 leírja!

💙💙💙💙💙💙💙

Megjegyzés: Nem tudunk minden kapcsolati problémát megoldani, mert két emberről van szó, és néha az egyik ember nem hajlandó erre, de megtehetjük a tőlünk telhető legjobbat.


(2) Az alábbi 1 perces áhítatok segítenek abban, hogy oly módon kérj bocsánatot, hogy a kapcsolatokat építsd ahelyett, hogy szétrombold azokat:



-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment