2018-06-08

4 fajta ember, akit kerülnünk kell



Isten figyelmeztet minket olyan viselkedés ellen, mint a sznobság és a vakbuzgóság.

De arra is bíztat, hogy kerüljük el a jellemtelen embereket - azokat, akik:

1. Rossz hatással vannak ránk (1 Korintus 15:33).
„Ne engedjétek magatokat becsapni! A rossz társaság elrontja a jellemes embert is!”

2. Hamis tanítók (2 János 1:10).
„Ha valaki hozzátok érkezik, de nem ezt tanítja, azt be se engedjétek az otthonotokba, sőt még csak ne is köszöntsétek!”


3. Kereszténynek vallják magukat, de bűnös életet élnek
(1 Korintus 5:11). 
„Azt írtam nektek, hogy ne vállaljatok közösséget az olyan emberrel, aki magát Krisztusban a testvéreteknek mondja, mégis szexuális bűnökben él, vagy a pénz a mindene, vagy bálványokat imád, vagy káromkodik, vagy részeges, vagy csaló. Az ilyennel még csak ne is egyetek együtt!”

4. Megosztást okoznak (Titus 3:10-11). 
„Ha valaki vitatkozásokat és viszálykodást szít, akkor figyelmeztesd! Ha mégis folytatja, újból figyelmeztesd. De ha akkor sem hagyja abba, akkor ne állj vele többé szóba! Hiszen, ha nem változik meg, akkor tudhatod, hogy az ilyen ember letért a helyes útról, eltévesztette a célt, és magában hordja az ítéletét.”

Ne kerüljük el a hitetleneket, (1 Korintus 5:9-11), de ne is válasszuk őket társul (2 Korintus 6:14). „Testvéreim, ne engedjétek, hogy bárki a hitetlenekkel közös igába fogjon benneteket! Mi köze lehet egymáshoz két embernek, ha az egyik Istennel összhangban akar élni, a másik meg áthágja Isten törvényeit? Mi köze lehet a világosságnak a sötétséghez?”

Fogadjuk meg ezeket a figyelmeztetéseket!

--------------------

Megjegyzés: Isten különleges utasítást adott arról, hogy tiszteljük a szüleinket. Nem kell tisztelnünk az életmódjukat, döntéseiket, vagy közeli kapcsolatot ápolni velük ha erkölcstelenül élnek, de tisztelettel kell feléjük lennünk Isten és az Ő parancsolatai iránti szeretetből.

Eredeti: 4 types of people God tells us to avoid

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

3 comments:

  1. Az írás nagy része hasznos és biblikus mondanivalóval bír hitem szerint. Jó, ha megfogadjuk. Ami nagyobb kibontást érdemelne az, az a mondat, ahogy szüleinkről állást foglal: "Nem kell... közeli kapcsolatot ápolni velük, ha erkölcstelenül élnek, ..." Pál azt mondja, hogy nem szabad kapcsolatot tartaniuk a hívőknek a paráznákkal. "De nem általában e világ paráznáival vagy nyerészkedőivel, harácsolóival vagy bálványimádóival, hiszen akkor ki kellene mennetek a világból." 1Kor 5,10 A világ bűnösei felé a hívőknek, azaz nekünk fontos szolgálatunk van, amihez kapcsolatra van szükség. Akkor is, ha azok Isten rendelése szerint a szüleink. Kétféle ok menthet fel minket ez alól: Az egyik a hitbeli gyengeségünk. Ha nekünk túl nagy kísértést jelent szüleink erkölcstelen életmódja, mert esetleg éppen abból, vagy hasonlóból kaptunk már szabadítást az Úr Jézus kegyelme által. Ha tehát nem tudunk társaságukban hitből megállni, jól tesszük, ha a szükséges mértékre redukáljuk a fizikai kapcsolatot velük "Mert mindaz, ami nem hitből van, bűn." Rm 14,23b Ez azonban nem ment fel az értük való közbenjáró imádság alól. A másik ok, ha az eltévelyedett szülő visszaélve ebbéli hatalmával, bűnben való részvételre akar kényszeríteni minket. Pl. Menjünk vele együtt lopni, ittasodjunk le közösen stb. Nekünk szabadságunk van arra, hogy a bűntől megtartóztassuk magunkat, bármi áron, ami alól egyedül a szeretet törvénye menthet fel minket. Ld. kegyes hazugság nehéz kérdése. "A szeretet ... nem keresi a maga hasznát..." 1Kor 13,4,5 Az Úr Jézus, aki a világ Világossága adjon nekünk hitbeni reá támaszkodást, amikor ebben a nehéz helyzet(ek)ben vagyunk.

    ReplyDelete
  2. Atyám ,TE mondtad ,a sziv bőségéből szol a száj---- ,mert mindazt ,amit nem hitből mondunk bűn.Segits ,hogy megfontoltan LÉLEK embereiként beszéljünk

    ReplyDelete