2018-06-04

Az imádság nyelve



- Hogy hívják azt, aki három nyelven beszél?
- Háromnyelvű.
- És azt, aki két nyelven?
- Kétnyelvű.
- És azt, aki egy nyelven?
- Amerikai.

Sok évvel ezelőtt találkoztam egy horvát pincérrel, aki folyékonyan beszélt németül, horvátul, oroszul és egy kicsit értett angolul és magyarul is. Az európaiak között ez nem szokatlan.

Mi, amerikaiak vagyunk ez alól a kivétel, és ahogy lassanként az angol nyelv Európa második nyelvévé válik, nagy valószínűséggel mi sem leszünk rászorítva újabb nyelvek elsajátítására.

Abban reménykedem, hogy az egynyelvű amerikai keresztényeknek sikerül túl látni egy-kultúrájú érdekeiken és elkezdenek imádkozni a világért.

Nem mindenkinek az a felelőssége, hogy külmisszióba menjen, de mindenkinek felelőssége, hogy imádkozzon azért, hogy az egész világ megismerje Krisztus szeretetét.

Jézus ezt mondta: „Nyissátok ki a szemeteket, és lássátok meg, hogy a gabona már megérett az aratásra!” (János 4:35). 

Tegyünk a nemzetekért való imát „második anyanyelvünkké”.

------------------

A Szeretet Üzenete oldalnak több, mint 20.000 feliratkozója van. Ha mindenki csak 3 percet imában töltene ma egy másik országért, összesen 1000 órát töltenénk együtt imában! Gondoljátok csak el!

Fel tudnál áldozni minden nap 3 percet arra, hogy az evangélium terjedéséért imádkozol? Ha egyszer elkezded, biztos, hogy úgy érzed majd, hogy szívesen imádkoznál tovább is, de 3 percet mindenkinek belefér.

Eredeti: Prayer Language

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

No comments:

Post a Comment