2023-12-31

Nem az számít, hogy mid van – az számít, hogyan használod azt, amid van


Istennek mindannyiunkkal céljai vannak:

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10).

Ő minden képességet megad nekünk ahhoz, amire szükségünk van, hogy megvalósítsuk azokat a dolgokat, amelyeket számunkra eltervezett. Akkor miért van az mégis, hogy a legtöbb gyülekezetben az emberek 10%-a végzi a szolgálat 90%-át?

Ez eszembe juttat egy híres embert, aki kivételes bölcsességet, kegyet és gazdagságot kapott, de ostoba módon elpazarolta.

Salamon királyra gondolok. Isten megdicsérte őt élete korai szakaszában hozott döntéseiért, gazdagságot, bölcsességet, lehetőséget, hatalmat és tekintélyt adott neki (1Királyok 3:4-13; 4:29-34).

De későbbi éveiben Salamon elfordult Istentől a pogány nők, a pogány istenek és az egyiptomi lovak iránti szeretet miatt (1Királyok 11:1-11; 5Móz 17:16; 1Királyok 10:26-28).

Salamon bebizonyította, hogy nem az számít, hogy mennyi adottságunk és lehetőségünk van. A legfontosabb az, hogy felhasználjuk-e ezeket a képességeket és lehetőségeket Isten céljaira (Kolossé 3:17; 1Péter 4:11).

Meg kell őriznünk szívünket (Példabeszédek 4:23), és emlékeznünk kell erre a fontos igazságra: az ítélet napján Isten megjutalmazza azokat, akik minden tőlük telhetőt megtettek, hogy szolgálják és tiszteljék Őt (1Korinthus 3:11-15; Kolossé 3:23-24).

Drága Urunk, segíts, hogy az általad adott ajándékokat maradéktalanul, hűségesen és önként használjuk fel.

Bátorítalak, hogy olvasd el az alábbi áhítatokat is:
3 módszer arra, hogy maximalizáld Istentől kapott ajándékaidat 
Elherdálni vagy befektetni? 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment