2022-06-19

Szeretetük legyőzte a gyűlöletét


19 évesen Feng csatlakozott az ún. boxerlázadáshoz, hogy külföldieket öljön meg kínai hazájában.

Telve gyűlölettel, részt vett a keresztény misszionáriusok, azok gyermekeinek és az általuk megtért kínaiak lemészárlásában.

De két különös eset folyamatosan kísértette őt.

Az egyik városban egy Miss Morrell nevű nő állt a misszionáriusi épület előtt, és felajánlotta, hogy saját életét adja a többiek megkíméléséért. Bár a boxerek mégis meggyilkolták őket, Fenget megdöbbentette Morrell kisasszony önfeláldozó szeretete.

Egy másik incidensben Feng meghatódott és meghökkent, amikor egy misszionárius apa gyengéden és higgadtan vigasztalta a fiát, miközben élve elégették őket.

Feng nem tudott nyugodni, amíg többet meg nem tudott Istenről, aki ilyen békét és szeretetet inspirált követőiben, és Feng végül átadta életét Krisztusnak.

Kevesünktől kérnek hasonló áldozatot, mint Morrell kisasszonyé és ennek a névtelen apának az áldozata, de nekik inspirálniuk kellene minket (Zsidók 12:1). Fel kell tennünk a kérdést: “Mit lehet az, amit Isten tőlem kér, hogy feláldozzak az evangéliumért?

Készek vagyunk-e “élő áldozatok” lenni Urunkért? (Róma 12:1). Hajlandóak vagyunk-e arra, hogy céljainkat, szándékainkat, költségvetésünket és az időbeosztásunkat úgy igazítsuk, hogy teljesítsük Isten életünkre vonatkozó céljait? (Efézus 2:10).

Ha a hitünk nem kerül semmibe, ha nem áldozzuk fel tudatosan bűnös vágyainkat, akkor nem értjük, milyen árat fizetett Krisztus a bűneinkért (1Kor 6:20).

Engem inspirálnak és motiválnak ezek a példák, akikkel Feng találkozott, remélem téged is.

---------------

Ha további 1 perces áhítatokat szeretnél olvasni olyan keresztényekről, akik hitre és áldozathozatalra ösztönöznek, akkor figyelmedbe ajánlom az alábbiakat:

Egy híres, 12 éves vak fiú hitéről olvashatsz a Világtalanul, mégis Istenre tekintve című áhítatban, a Titkos öröm-ben pedig egy olyan emberről, aki 10 000 árváról gondoskodott.

Az alábbi szöveg mai áhítatunkhoz kapcsolódik, mivel megtérése után Feng a misszionárius Goforth-tal dolgozott együtt: Elhagyta hazáját az evangéliumért 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment