2022-06-14

Tengeri üveg és sima kövek


Szeretek sima köveket és tengeri üveget keresgélni a tengerparton.

Elképesztő, hogy míg az óceán hullámai dobálják, és ismételten a partra dobják őket, hogyan válnak simává a durva, egyetletlen széleik.

Amikor a nehézségek idején együttműködünk Istennel, magunk is olyanok vagyunk, mint ezek a kövek. Nehézségeink képesek elsimítani az ostobaság durva csücskeit, eltávolíthatják az önzés repedéseit, és eltompíthatják a büszkeség éles széleit.

A folyamat nehéz. Senki sem szereti, ha "odaverik a parthoz, majd visszaszívják az óceán mélyébe". De a bekövetkezett változások felbecsülhetetlen értékűek.

Amikor elkötelezzük magunkat Isten céljai mellett, megtanuljuk kegyesebben fogadni ezeket a változásokat, mert tudjuk, hogy bízhatunk Őbenne, hogy jót hoz ki fájdalmunkból (Példabeszédek 3:5–6; Róma 8:28).

"Szenvedjétek el a fenyítést… Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa." Zsidók 12:7-11 

Tudom, hogy ez igaz. Sokkal gyakrabban láttam, hogy Isten bölcsességet és érettséget hozott az életembe nehéz körülmények között, mint könnyű körülmények között.

Tapasztaltad már ezt a te életedben?

----------------------




-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment