2022-06-12

Népszerűek leszünk, ha Krisztushoz hasonlítunk?


Az emberek gyakran azt hiszik, hogy Jézus népszerű volt. Valójában sok keresztény úgy gondolja, hogy akkor lesz népszerű, ha majd Krisztushoz hasonlóvá válik.

De Jézus soha nem volt és nem is lesz népszerű a többség körében.

Tömegek követték őt, de a legtöbb ember az áldásai miatt követte, az üzenete pedig nem érdekelte őket.

Amikor egy alkalommal, a János 6-ban, hatalmas tömeg követte Jézust, Ő ezt mondta nekik: “Bizony, bizony, mondom néktek, nem azért kerestek engem, mert jeleket láttatok, hanem azért, mert ettetek a kenyerekből és jóllaktatok.János 6:26(1)

Szolgálata során az emberek többsége megkérdőjelezte, kihívta, kigúnyolta, megvetette és elutasította Őt. Nem a farizeusok voltak az egyedüli ellenségei.

Krisztus fő üzenete ez volt: “Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa.” - ez az üzenet, vagyis a megtérés soha nem volt népszerű (Máté 4:17).

A János 7-ben, amikor hitetlen testvérei megróták őt, Jézus ezt mondta nekik: “Titeket nem gyűlölhet a világ, de engem gyűlöl, mert én arról tanúskodom, hogy a cselekedetei gonoszak.János 7:7

Jézus nem volt népszerű a többség körében, tehát követői is erre számíthatnak (János 15:18-19). Ezért mondta Pál: “Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája.” (Galata 1:10).

Még ha az emberek el is utasítanak bennünket, továbbra is jóindulattal és kedvesen el kell mondanunk nekik az igazságot (Kolossé 4:6). Elsődleges célunk az kell, hogy legyen, hogy Isten tetszésére legyünk, nem emberekének.

------------------

(1) Jézus jeleket tett annak megerősítésére, hogy Ő a Messiás, de a többség így sem hitt benne. Ha elolvasod a János 6-ot, látni fogod, hogy ez a tömeg zúgolódott Krisztus kijelentései ellen, amelyekben azt állította, hogy Őt Isten küldte. Amikor elmagyarázta küldetésének mélységét, a tizenkét tanítvány vele maradt, de sok más tanítványa elhagyta Őt.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment