2022-06-07

"Trójai faló" hazugság: Áldozat vagyok


A “Trójai faló” sorozat olyan tévtanításokról szól, amelyek behatoltak az egyházba, hogy aláássák az egészséges tanítást.

Isten sehol a Szentírásban nem mentegeti az ember bűneit életkörülményei miatt.

De mi mindig ezt tesszük, mert a Sátán meggyőzött minket arról, hogy áldozatok vagyunk, nem bűnösök.

Bűneinket a bizonytalanságra, a rossz önértékelésre, a rossz nevelésre, a rossz bánásmódra, a lehetőségek hiányára vagy a nehéz körülményekre fogjuk.

De Isten adott nekünk egy bibliai példát, amely leveszi a leplet áldozati mentalitásunkról.

Ez az ifjú József története (1Mózes 37-50):
Olyan családban nőtt fel, ahol olyan dolgokkal szembesült, mint az incesztus, gyilkosság, több feleség jelenléte és féltékeny féltestvérek. Rabszolgának adták el. Börtönbe került egy hazug házasságtörő nő miatt. Elválasztották otthonától, és arra kényszerítették, hogy idegenként éljen egy pogány kultúrában.

Elmerülhetett volna az önsajnálatban, tehetetlen lehetett volna a félelem és az elutasítás miatt. De úgy döntött, hogy azt teszi, ami a helyes – megbocsát sértőinek, Istenre bízza körülményeit, és a legjobbat hozza ki életéből. Nekünk is el kellene kezdenünk ugyanezt tenni.

Senki sem áldozat, aki Krisztusban van.*

-------------------------

*Kérlek, értelmezd ezt a bűn összefüggésében. A bűncselekmények vagy bántalmazások áldozatai nem felelősek az ellenük elkövetett bűncselekményekért. De az ellenük elkövetett bűnök nem adnak felmentést az életben hozott bűnös döntéseikre.

A Trójai faló sorozat egy korábbi része:




-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment